1.KTT (Konu Tarama Testi)

Nedir?

Her konu bitiminde konunun öğrenilip, öğrenilmediğini analiz eden sistem.

Nasıl Uyguluyoruz?

3 aşamalı bir sistemdir.

    1. 1.KTT’yi konu bittiği gibi konunun öğrenilip öğrenilmediğini ölçmek için uygularız. Öğrenci yeterli başarıyı gösteremezse konuyu tam öğrenmediğini kabul ederiz ve tekrar konu anlatımı yaparız.
    2.  Tekrar konu anlatımı yapıldıktan sonra öğrenilip öğrenilmediğini ölçmek için bir daha 2. bir KTT daha uygularız. Ola ki öğrenci burada da istediğimiz sonucu alamamışsa konuyu bir daha anlatırız.
    3. İki KTT’den de başarısız olan öğrenciler için rehberlik servisi kontrolünde neden başarısız olundu, konunun anlaşılmayan kısmı neresi gibi çıkarımlar yapılarak 1-1 ders şeklinde konu tekrar anlatılarak yapılamayan kısma tekrar odaklanırız.

Yani sonuç olarak eğer öğrenci bir konuda zorlanıyorsa 3 aşamalı konu anlatımı yapıyoruz.

Amaç?

Tam öğrenmeyi sağlayarak, eksik konu bırakmamak.

2. Ödev Takibi

Nasıl Uyguluyoruz?

1.Ders öğretmenlerimiz günlük ve haftalık olarak düzenli bir şekilde ödevlendirme yapıyorlar. Bu kısımda sıkıntı yok zaten bütün eğitim kurumlarında ödevlendirme olur. Burada bizi diğer kurumlardan ayıran şey verdiğimiz ödevler değil, daha sonrasında ödevlerin yapılıp yapılmadığının peşine düşmek.

2.Rehber öğretmenleri ödevini yapmayan öğrenci ile hemen temasa geçerek nedenini sorar. Bu noktada iki durum söz konusu:  

        a. Ödevi yapmak istememiştir (tembellik). Bu durumda kütüphane ortamında zorunlu olarak tamamlatırız.
         b. Ödevi yapamamıştır (teste başlamıştır soruları çözememiştir ya da konu kısmı tam oturmamıştır veya kullandığı kitap zor gelmiştir). Eksiğine göre hemen tekrar dersi veya kaynak değiştirme yapılarak sorunu giderip konuyla ilgili ödevi yaptırmaya çalışırız.

3. Sınav Programı ve Analizi

Her hafta düzenli olarak deneme sınavı uygularız. Türkiye geneli (Özdebir, Töder, Limit, Endemik, Paraf…) bütün denemelere katılım sağlarız.

Öğrenci çok iyi ödev yapabilir ve dersi çok iyi dinliyor olabilir fakat deneme sonucuna mutlaka
yansımalıdır.

Deneme sınavıyla haftalık, aylık ilerleyişimiz, eksik konu tekrarı, unutulan konular, zaman yönetimi, sınav kaygısı gibi çıkarımlar yapıyoruz.
Gelişim için deneme sınavı devamlılığı büyük önem taşıyor. Ne kadar fazla deneme sınavı, o kadar çok tecrübe demektir.

4. Öğrenci Takibi

Bütün öğrenciler ile her hafta düzenli bir şekilde rehberlik yapıyoruz. Yaptığımız rehberliği pembe (bulut) sen aslansın, sen yaparsın rehberliği değil, daha gerçekçi verilere dayalı öğrencinin ödev eksikleri, sınav sonuçları, KTT durumu, eksik konuları, sevmediği ve kaçtığı dersleri baz alarak yapıyoruz.

Amacımız öğrencinin eksik yanlarını geliştirmek, haftalık takiple bunu planlayarak düzenli bir şekilde sınava kadar devam ettirmek. Böylelikle de öğrenciyi mükemmel bir şekilde takip etmiş oluyoruz.